Koning van de weg zijn en naastenliefde gaan bij chauffeursvereniging De Lichtmis hand in hand: Leden houden Konvooitocht met als gasten honderd kinderen die speciale aandacht nodig hebben

Het is een ongelooflijke organisatie: de Konvooitocht die Chauffeursvereniging De Lichtmis om de twee jaar houdt voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. Aanstaande zaterdag is het weer zover. Honderd vrachtwagens met honderd gasten én begeleiding gaan op weg naar het Avonturenpark Hellendoorn. „We hebben een grote parkeerplaats nodig.”

De laatste Konvooitocht was alweer vier jaar geleden.

De laatste Konvooitocht was alweer vier jaar geleden. Streekredactie / Eelco Kuiken

Met de vlam in de pijp over ’s lands Heeren wegen denderen én naastenliefde gaan bij de chauffeursvereniging hand in hand. Chauffeursvereniging De Lichtmis, met 470 leden uit het hele land, houdt het ene jaar de Truckersdag op De Tippe in Staphorst en het andere jaar de Konvooitocht voor kinderen die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Vorig jaar was er weer een Truckersdag met 350 vrachtwagens. Door corona vond het evenement vier jaar niet plaats. Ook de laatste Konvooitocht was door de pandemie alweer vier jaar geleden. Kinderen kijken hier altijd lang naar uit.

De vereniging bepaalt altijd zeer zorgvuldig wie er tweejaarlijks mee mogen. Dit jaar gaat het om zeventig kinderen van de Reestoeverschool uit Meppel en dertig andere passagiers. „We hebben lijsten met instellingen en scholen die we uitnodigen. We proberen iedereen aan de beurt te laten komen. Dit jaar gaat het om de school uit Meppel, de andere passagiers bestaan uit mensen die in vorige jaren uitgeloot waren. Zo komt iedereen een keer aan de beurt”, zegt Arjan Kuiers, voorzitter van Chauffeursvereniging De Lichtmis. De tocht met kinderen en jongvolwassenen is volgens hem een hoogtepunt in het jaar.

Sponsoren