Wout van Dalfsen, Jenny Roo, Klaas Buitenhuis en Evert Padberg uit de gemeente Staphorst zijn sinds vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Lintjesregen in de gemeente Staphorst. Van links naar rechts: Wout van Dalfsen, Jenny Roo-Compagner, Klaas Buitenhuis en Evert Padberg. Allen lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan ten Kate speldde de versierselen op.

Lintjesregen in de gemeente Staphorst. Van links naar rechts: Wout van Dalfsen, Jenny Roo-Compagner, Klaas Buitenhuis en Evert Padberg. Allen lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan ten Kate speldde de versierselen op. Foto: Eelco Kuiken

Wout van Dalfsen, (64), Jenny Roo-Compagner (58), Klaas Buitenhuis (76) en Evert Padberg (81) uit de gemeente Staphorst zijn vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan ten Kate speldde de bijbehorende versierselen op.

Wout van Dalfsen zette zich de afgelopen dertig jaar in voor de agrarische sector en ook was hij zeer actief op kerkelijk gebied. Vanaf 1989 tot 1999 was hij bestuurslid van de Vereniging van Veehouderij Belangen Rouveen. Ook was hij acht jaar ouderling-kerkrentmeester van de Hervormde gemeente Zwartsluis. Van 2007 tot en met 2015 was hij bestuurslid en later voorzitter van de LTO Noord, afdeling Staphorst. Van Dalfsen was ook vijf jaar bestuurslid van de Agrarische Natuurvereniging Horst en Maten in de Olde Maten. Vanaf 2012 tot 2020 was de Staphorster lid van de Raad van Advies van de Sector Veehouderij en hij was coach op Terra MBO in Meppel. Vanaf 2010 tot op heden is Van Dalfsen persoonlijk begeleider van een jongeman met hersenletsel. Nog altijd is hij voorzitter van de diaconie van de Hervormde gemeente Zwartsluis.

Reddingsbrigade

Jenny Roo-Compagner is al meer dan veertig jaar actief voor de Reddingsbrigade in Staphorst, een vereniging die niet meer weg te denken is in deze gemeente. Ook zet zij zich al vele jaren in voor de cliënten van de Philadelphiavoorziening in Staphorst. Vanaf 1980 tot op heden is ze vrijwilliger bij diverse activiteiten van de Reddingsbrigade, zoals tienerkamp en de (jeugd)avondmarathon. Ook is ze al veertig jaar kaderlid en instructeur. Jenny is eveneens al jaren vrijwilliger bij de Stichting Philadelphia Zorg. De Staphorstse is ook al vanaf 1998 vrijwilliger van het Aangepast Zwemonderwijs in de Broene ‘eugte in Staphorst en ze is al jaren medeorganisator van de jaarlijkse Zwemvierdaagse. Er stroomt zwemwater door haar aderen.

Klaas Buitenhuis is vanaf 2006 tot heden vrijwilliger van Stichting Vogelringstation De Kooi en ook was hij jaren vrijwilliger bij SC Rouveen. Mede dankzij hem lagen de velden er prima bij. De in 2001 opgerichte Stichting Vogelringstation De Kooi houdt zich bezig met het ringen en vastleggen van gegevens van in het wild levende vogels. De gegevens worden ter beschikking gesteld van het Vogeltrekstation in Wageningen, een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen. De Stichting heeft een vaste ringplaats in eendenkooi ‘Kooi Haasjes’ in Hasselt. Deze eendenkooi is door de Stichting grondig gerestaureerd.

Ook Evert Padberg kreeg ook een lintje. Hij is net als Klaas al jaren vrijwilliger van Vogelringstation De Kooi. De heren Buitenhuis en Padberg hebben beiden een grote bijdrage geleverd aan de restauratie en opbouw van de eendenkooi en de realisatie van de gebouwen. Nu verrichten ze al jaren iedere week onderhoudswerkzaamheden van diverse aard aan terrein en accommodaties. Evert Padberg was ook acht jaar penningmeester bij de Stichting Welzijn Staphorst en zette zich in die hoedanigheid in voor het welzijn van kwetsbare personen in Staphorst.