Iedereen die een bemoediging kan gebruiken, krijgt een fruitmand van de Protestantse gemeente IJhorst - de Wijk. 'We laten merken dat we omzien naar elkaar'

Een appel, druiven, tomaatjes, een sinaasappel, een banaan, een kiwi, allemaal keurig bij elkaar in een mandje. Tachtigplussers, zieken en anderen die een bemoediging kunnen gebruiken, krijgen dit fruit komend weekeinde aangereikt door vrijwilligers van de Protestantse gemeente IJhorst – de Wijk.

Dominee Betsy Nobel van de Protestantse gemeente IJhorst - de Wijk (links) en Marry van den Berg voor de kerk in IJhorst.

Dominee Betsy Nobel van de Protestantse gemeente IJhorst - de Wijk (links) en Marry van den Berg voor de kerk in IJhorst. Leo Polhuijs

„Dit is een concrete manier om het geloof in praktijk te brengen”, zegt Marry van den Berg namens de diaconie. De fruitbakjes worden zaterdag 5 november klaargemaakt in De Reesthof naast de landelijk gelegen kerk in IJhorst en dezelfde dag of zondag 6 november rondgebracht. Het klaarmaken van de bakjes is altijd een gezellige aangelegenheid en gebeurt vooral door dames. Dat heeft ook te maken met het feit dat de actie van oudsher werd voorbereid door de vrouwenvereniging van de kerk.

Nieuws

menu