Met de zon in de rug afzien tijdens de Triathlon Staphorst

Afzien, maar wel op een prettige manier.

Afzien, maar wel op een prettige manier. Triathlon Staphorst

Prachtig weer, ruim tweehonderd deelnemers, een uitdagend parcours en honderd vrijwilligers. Ingrediënten voor de vierde editie van de Triathlon Staphorst.

Na drie jaar van afwezigheid door corona konden de sportievelingen afgelopen zaterdag weer aan de bak rondom Staphorst. Onder zonovergoten omstandigheden werd er flink gestreden om de felbegeerde prijzen. De organisatie van het spektakel kijkt zeer tevreden terug. Mede door het prachtige weer was het een sportief treffen uit het boekje. Het evenement is een initiatief van drie verenigingen uit de gemeente Staphorst: Dit zijn Bos Beden Loopgroep AG’85, de Wieler Toerfiets Club Staphorst en de Reddingsbrigade in Staphorst.

Om 13.00 uur klonk het startschot voor de eerste serie, waarna de kleine tweehonderd deelnemers in verschillende opeenvolgende series startten voor hun triathlon. Naast plaatselijke deelnemers en toppers, stonden er deelnemers uit het hele land aan de start.

Sprint

Er werd zowel gestreden op de achtste als op de kwart-triathlon. De achtste triathlon, ook wel bekend als de sprintafstand, bestaat uit vijfhonderd meter zwemmen, twintig kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen. De kwart is de dubbele variant daarvan, met één kilometer zwemmen, veertig kilometer fietsen en tien kilometer hardlopen. De achtste kon ook in estafettevorm worden afgelegd.

Op de ‘kwart’ wist triatleet Han Peter Lucas bij de heren overall de winst naar zich toe te trekken, voor Gijs van den Berg en Niels van As. Bij de dames zegevierde Alie Snoek, voor Anke Meulendijks en Kirsten Opmeer. De achtste triathlon werd bij de heren een prooi voor Bernard Kuiken, gevolgd door Thijs Coppelmans en Hans Kuiken. Bij de dames ging de winst naar Sione Jongstra, tweede werd Corine Visser en als derde eindigde Marjolein Vels.