Gemeente Staphorst verkent mogelijkheden om opvanglocatie voor Oekraïners aan de Staphorster Kerkweg uit te breiden

Een kijkje in de tijdelijke woonruimtes voor Oekraïners aan de Staphorster Kerkweg. Gemeente Staphorst

De gemeente Staphorst verkent de mogelijkheden om de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Staphorster Kerkweg uit te breiden.

Op deze plek verblijven rond de veertig mensen, maar ook elders in de gemeente wonen vele tientallen Oekraïners die veelal gesteund worden door de kerken. In de gemeente Staphorst wonen relatief veel burgers uit het door oorlog geteisterde land.

Doordat er nog dagelijks mensen op de vlucht zijn vanuit Oekraïne, moet Staphorst in opdracht van het rijk meer opvangplekken voor Oekraïners bieden. Om die reden wordt gekeken naar de uitbreiding van de bestaande locatie aan de Staphorster Kerkweg.

Vluchtelingen

Daarnaast is Staphorst op zoek naar geschikte plekken om vluchtelingen tijdelijk opvang te bieden om zo Ter Apel verder te ontlasten. „Hiervoor onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden voor een geschikte locatie in onze gemeente”, laat burgemeester Jan ten Kate van Staphorst weten. Dat is allemaal niet vrijblijvend. Het rijk eist dat gemeenten hun steentje bijdragen.

Staphorst is ook in gesprek met de nieuwe eigenaar van Waanders om statushouders te huisvesten. Dat zijn mensen die het recht hebben om in Nederland te blijven.

Nieuws

menu