Museum Staphorst opent de deuren weer voor een nieuw seizoen

Museum Staphorst is het nieuwe seizoen begonnen. Museum Staphorst

Museum Staphorst heeft de deuren weer geopend. Afgelopen zaterdag vulden vrijwilligers, bruikleengevers en belangstellenden het cultuurhistorisch hart van Staphorst tijdens de feestelijke opening van het nieuwe seizoen.

Wethouder Alwin Mussche van de gemeente Staphorst sprak zijn waardering uit voor de activiteiten in het culturele hart van het dorp, waarna vrijwilliger Klaas van der Haar de openingshandeling verrichtte. Met het wegtrekken van een laken over een Staphorster spinde opende hij de tentoonstelling ‘Neuteboom: van houtimitatie naar decoratie’. In het museum gaat het dit seizoen vooral over de Staphorster houtimitatie neuteboom. De afgelopen twee jaar leed het museum zwaar onder de coronapandemie

Jubileum

Met de expositie trapt het jubilerende museum het nieuwe culturele seizoen af. Op 9 juni is het veertig jaar geleden dat prins Claus met het planten van een eik de openingshandeling van het museum verrichtte. In de jubileumtentoonstelling worden objecten en verhalen uit veertig jaar verzamelgeschiedenis gepresenteerd.

Maar er gebeurt dit jaar meer. Van 26 april tot 21 mei is de reizende tentoonstelling ‘Van A (Almelo) tot Z (Zwolle). 70 jaar Molukkers in Overijssel’ te zien. Vanaf 23 mei exposeert fotograaf Jaco Hoeve (1985) zijn werk.

Nieuws

menu