Muziek doet wat woorden niet kunnen. Volle kerk De Levensbron in Rouveen luistert en ziet Bachs Matthäus-Passion, het drie uur durende meesterwerk over lijden en sterven van Christus

Muziek kan zorgen voor emoties die woorden niet kunnen beschrijven. Ars Musica, bestaande uit 77 muzikanten en koorleden, voerde zaterdagavond de Matthäus-Passion op in kerk De Levensbron in Rouveen. Het drie uur durende meesterwerk van Bach over lijden en sterven van Christus werd ademloos aanschouwd door 556 mensen. Een uitverkochte kerk voor een uniek spektakelstuk.

Ars Musica brengt de drie duur durende Matthäus-Passion voor een volle kerk in Rouveen.

Ars Musica brengt de drie duur durende Matthäus-Passion voor een volle kerk in Rouveen. Foto: Martijn Bijzitter

Vrienden uit Rouveen bezochten nog voor corona een uitvoering van de Matthäus-Passion in Delft. Ze waren zo onder de indruk dat ze vanaf toen moeite deden om het absolute meesterwerk van Bach uit 1730 naar hun woonplaats te halen. Dat werd nog een hele toer, maar het lukte. Zaterdagavond was het zover. De ruim 500 kaarten waren in een mum van tijd uitverkocht. De gemeente Staphorst deed een duit in het zakje om de kosten relatief laag te houden. Ook het lokale bedrijfsleven sponsorde, waardoor honderden mensen voor het eerst genoten van het allerbeste van Bach.