Muzikale middag, getiteld 'Uw koninkrijk kome', voor drie Staphorster vrouwen die werken voor God en hun naaste in een ver buitenland

‘Uw koninkrijk kome’, dat is het thema van de muzikale kinderzangmiddag die op woensdagmiddag 24 mei in de Grote Kerk van Hasselt wordt gehouden. Het doel is het steunen van drie Staphorster vrouwen die voor God en hun naaste in een ver buitenland werken.

Berdien Coster: "Ik zie mijn werk in Ethiopië als een roeping. God is er elke dag bij.”

Berdien Coster: "Ik zie mijn werk in Ethiopië als een roeping. God is er elke dag bij.” Foto: Eelco Kuiken

De opbrengst is bestemd voor Janneke Galvaõ-Hulst, Berdien Coster en Klaasje Kooiker. Janneke groeide op in Staphorst. In 1994 vertrok ze naar Brazilië om bij kansarme kinderen in Rio de Janeiro te gaan werken. Ze voelde het als een roeping om zich in te zetten om Gods Woord door woord en daad te verspreiden. Arme kinderen ondersteunen en tegelijkertijd het evangelie verkondigen. In de voetsporen van Jezus treden dus, dat is het levensdoel van Janneke Hulst, haar man Fernando en haar team.

‘Geef alles op en volg mij’, zegt Jezus in de Bijbel. Voor veel mensen is het theorie, maar niet voor Berdien Coster uit Staphorst. Al negen jaar woont en werkt ze in Ethiopië om vrouwen te helpen veilig te bevallen. Leven in dienst van de ander. De stichting heeft in het dorp Denbi een kliniek voor moeder- en kindzorg, maar in principe is iedereen met kleine medische klachten welkom. Het dorp ligt zo’n vijftig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Addis Abeba. De hulp is hard nodig, want de sterfte onder kraamvrouwen is groot. „We redden levens en dat geeft een heel goed gevoel”, zegt Berdien. Het werk in het Afrikaanse land is nooit klaar. Berdien en haar medewerkers zijn momenteel bezig met de realisatie van een klein basisziekenhuis in de buurt. Een enorme klus. Na jaren proberen, is er grond aangekocht. Nederlandse ondernemers sponsoren. „Op deze manier kunnen we nog meer mensen helpen.”

Congo