Na corona weer wegvaren richting de wolken. Balloonfair Staphorst is op 8 juli

Balloonfair Staphorst. Foto: Martijn Bijzitter

De Stichting Balloonfair Staphorst houdt op vrijdagavond 8 juli weer Balloonfair Staphorst. Maximaal 35 heteluchtballonnen stijgen op vanaf het manegeterrein aan de Schuthekkeweg in Staphorst.

Het is de vierde keer dat het evenement plaatsvindt. Nu weer vanaf één vaste plek: de bakermat Staphorst. Vorig stegen de ballonnen van zeven locaties in de regio op, om zo grote mensenmassa’s in verband met corona tegen te gaan. In 2020 ging het helemaal niet door.

Nu mag het weer en dus varen de gekleurde ballonnen weer weg vanaf het manegeterrein in Staphorst. Er is plek voor 150 passagiers die mee mogen varen. Er komen ook weer speciale luchtballonnen die bijzondere vormen hebben. Mocht het weer op 8 juli roet in het eten gooien, dan is de uitloop 9 juli.

Tientje duurder door gas

De ticketverkoop van Balloonfair Staphorst start vrijdagavond 8 april. Een kaartje kost is een tientje duurder dan vorig jaar en dat komt door de hogere gasprijs. De ballonnen worden met gas verwarmd. Boeken kan via balloonfairstaphorst.nl.

Het terrein waar de ballonnen opstijgen is gratis toegankelijk. Honderden mensen komen daar doorgaans op af. Na afloop is er weer een spectaculaire nightglow waarin de heteluchtballonnen via een lichtshow alle kleuren van de regenboog aannemen.

Balloonfair Staphorst heeft geen winstoogmerk en wil door de organisatie van dit evenement voor jong en oud een zo breed mogelijk publiek bereiken. Het doel is vermaak voor de regio Staphorst, waarbij Staphorst als dorp gepromoot wordt en bedrijven op een unieke manier in de kijker kunnen varen.

Nieuws

menu