Na de Stapperster Veldrit hebben de honderden crossliefhebbers en hun motoren allemaal dezelfde kleur: pikzwart. Knetteren door de drek. Eindelijk kon het weer

Genieten op het in aanbouw zijnde bedrijventerrein de Esch IV. Foto: Eelco Kuiken

Motorsportvereniging AMBC uit Staphorst hield woensdag de grootste activiteit van het jaar: de Stapperster Veldrit. Zo’n duizend liefhebbers reden op crossmotor of quad door het buitengebied van Staphorst, inclusief de Staatsbossen. Knetteren door de drek.

Twee jaar moest erop gewacht worden door alle corona-ellende, maar woensdag was het weer zover. 45 kilometer off-road rijden door het buitengebied van Staphorst, met als neusje van de zalm het in aanbouw zijnde bedrijventerrein de Esch IV met heerlijke bulten. Lekker rausen door de ruigte met een route van 45 kilometer. De Stapperster Veldrit is geen wedstrijd, het is pure ontspanning voor de echte motorcrossliefhebber. Diehards reden de route zelfs twee keer.

Het miezerde en regende woensdag en dus was het parcours uitdagend. Na het voltooien van de route zagen motoren en rijders er allemaal hetzelfde uit: pikzwart. Volgens crossers de mooiste kleur die er is. „Een prachtige dag voor ons allemaal. Hier staat een blije en trotse voorzitter. Dankzij honderd vrijwilligers is dit alles mogelijk”, aldus AMBC-voorzitter Bé Veen.

Staatsbosbeheer

Deze rit kan jaarlijks georganiseerd worden door een goede verstandhouding die de AMBC heeft met landeigenaren en Staatsbosbeheer, want over bospaden mag gereden worden. De dagen na de Stapperster Veldrit staan altijd in het teken van opruim werkzaamheden en het weer in goede staat opleveren van onder andere de landerijen en zandwegen. Tientallen vrijwilligers zijn de komende dagen dan ook in touw.

Nieuws

menu