Na vier jaar wachten komt er weer een Truckersdag in Staphorst

Truckersdag Staphorst een impressie van vier jaar geleden. Foto: Eelco Kuiken

Na vier jaar wachten stroom op zaterdag 24 september Staphorst weer vol met blinkende trucks. Op die dag organiseert Chauffeursvereniging de Lichtmis de twee jaarlijkse Truckersdag op het evenemententerrein De Tippe in Staphorst.

De chauffeursvereniging telt inmiddels bijna 500 leden en houdt diverse evenementen voor hun leden. De twee jaarlijkse Truckersdag is daarvan het grootste evenement. Dat dit evenement leeft onder de chauffeurs, blijkt uit het aantal aanmeldingen: er wordt een record aantal vrachtwagens verwacht. Het exacte programma word twee weken vooraf bekend gemaakt, de organisatie heeft wederom een mooie demonstraties bedacht.

Enorme stoet vrachtwagens

De eerste trucks komen op vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur binnen. Op vrijdagavond verwacht de organisatie een enorme stoet van vrachtwagens, deze komen op het terrein te staan voor show en gezelligheid. Vrijdagavond is er een besloten feestavond voor leden en genodigden en sponsoren.

Zaterdag begint de dag om 10.00 uur met de opening met liefst 350 trucks. Deze worden dan opgesteld voor show en demo’s. Tevens zijn er diverse activiteiten op transportgebied, nieuwste trucks, een chauffeursmarkt, de mooiste truckverkiezing, oldtimertrucks, een demo van transportbedrijven en diverse andere activiteiten. Alle dealers uit de omgeving verlenen hun medewerking en komen met het nieuwste materiaal naar Staphorst toe. Tevens zijn diverse standhouders met allerlei producten voor de transport branche aanwezig. Banjo en de Dj’s van piraten zender ‘Kop Dr Veur’ zijn aanwezig voor de muzikale omlijsting van dit geheel. Om 18.00 uur wordt de dag afgesloten.

Gratis pendelbussen

Parkeren kan op het terrein van IJsvereniging Staphorst aan de Schuthekkeweg. Er worden gratis pendelbussen ingezet om de bezoekers van het parkeerterrein naar de Tippe te brengen. Fietsers kunnen terecht aan de Ebbinge Wubbenlaan. Het parcours rondom de Tippe wordt op deze zaterdag afgesloten. Het parkeerterrein van VVV Staphorst is wel bereikbaar, maar alleen voor voetbalbezoek.
Info: www.chvdelichtmis.nl

Nieuws

menu