PlasmaMade uit Staphorst komt met een tafelmodel van de aircleaner die het coronavirus te lijf gaat. 'Neem voortaan je eigen schone lucht mee'

Het bedrijf PlasmaMade in Staphorst dat luchtreinigers maakt, waarvan veel exemplaren momenteel op Staphorster basisscholen staan om het coronavirus te vernietigen, komt met een tafelmodel van het apparaat. Wie nu naar een restaurant gaat, kan z’n eigen schone lucht meenemen.

Martin van der Sluis met het tafelmodel van zijn aircleaner.

Martin van der Sluis met het tafelmodel van zijn aircleaner. Foto: Eelco Kuiken

De apparaten die vorig jaar groot in het nieuws kwamen, zijn groot en duur en kunnen een grote ruimte, zoals een klaslokaal reinigen. Nu komt de eigenaar van PlasmaMade, Martin van der Sluis, met een tafelmodel. „Hetzelfde principe, maar dan voor een tafel van twee tot zes personen. Als je naar een restaurant gaat, of je hebt een gesprek, kun je eigen schone lucht meenemen. Je zet het ding midden op tafel neer en klaar ben je. Het gaat om je persoonlijke veiligheid. Je neemt je eigen schone lucht mee. Het ding werkt precies hetzelfde als de grote apparaten. Dit is weer een innovatie uit Staphorst.”

Jumbo Visma

Nieuws

menu