Nieuwe toeristische infopunten Staphorst

Een belangrijke cultureel evenement in Staphorst: de Staphorstdagen. Foto: Martijn Bijzitter

De gemeente Staphorst krijgt nieuwe toeristische informatiepunten bij Museum Staphorst en Read Shop Frans Nooren op de Markt. Het informatiepunt bij KroKo in aan de Heerenweg in IJhorst wordt uitgebreid.

De Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst heeft dit geregeld. Dit was nodig, omdat hotel-restaurant Waanders eind vorig jaar de deuren sloot. In het horecabedrijf zat ook een toeristisch informatiepunt voor de gemeente Staphorst. Toen Waanders stopte, was ook de informatievoorziening verleden tijd.

Het informatieloze tijdperk voor toeristen die de gemeente bezoeken, is binnenkort voorbij. Ook de bordjes die nog altijd verwijzen naar Waanders worden snel weggehaald. De online verwijzingen gaan eveneens snel op zwart.

Waanders

Hotel-restaurant Waanders in Staphorst sloot 1 november vorig jaar na 120 jaar voorgoed de deuren. Eigenaar Henk Breukelaar zou eigenlijk 17 juli volgend jaar stoppen, maar wegens familieomstandigheden, de stijgende energieprijzen en het personeelstekort haalde hij het einde naar voren. Het pand is overgenomen door ontwikkelaar Jan Mulder. Per 1 april komen de eerste statushouders om in het voormalige hotel te gaan wonen.

De Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst, bestaande uit Staphorsters zelf en ontstaan in 2021, wil die naamsbekendheid van Staphorst behouden, maar het imago bijsturen tot wat het in werkelijkheid is: uniek en bijzonder.

Nieuws

menu