OM stelt strafrechtelijk onderzoek in naar de ongeregeldheden zaterdagmiddag in Staphorst. 'Dit mag niet zonder gevolgen blijven.' Politie onderzoekt ook haar eigen rol

Het Openbaar Ministerie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de ongeregeldheden en de strafbare feiten die zaterdag plaatsvonden in Staphorst. Ook doet de politie onderzoek naar haar eigen rol.

Er was veel politie op de been.

Er was veel politie op de been. Foto: Martijn Bijzitter

Tijdens de voorbereiding op de Sinterklaasintocht in Staphorst én de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet had de politie naar eigen zeggen twee prioriteiten: het mogelijk maken van de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet en het ongestoord laten verlopen van de intocht van Sinterklaas. Daarom was er veel politie, herkenbaar en onherkenbaar, aanwezig in en rond Staphorst om het evenement zonder problemen te laten verlopen.

Een belangrijk onderdeel van het ongestoord laten verlopen van de demonstratie en intocht was het begidsen van de demonstranten vanaf Zwolle, om zo eventuele blokkades te voorkomen of omzeilen. Helaas raakte een aantal demonstranten en waarnemers los van de colonne en stuitten onderaan de afrit van de A28 op de relschoppers.

Veel geweld

Nieuws

menu