Onstuimige verkoopdag Adullam Staphorst

Tussen de buien door werd er nog best wat verkocht. Frens Jansen

De Markt in Staphorst stond zaterdag weer in het teken van de traditionele Verkoopdag voor Adullam Gehandicaptenzorg. Het weer was op deze 37e editie wat onstuimig.

Stichting Adullam-comité Staphorst houdt jaarlijks deze verkoopdag, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de identiteitsgebonden (reformatorische) organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke of een lichamelijke beperking. De verkoop levert jaarlijks zo’n 15.000 euro op en tientallen vrijwilligers zijn er altijd druk mee. Zaterdag was het wat rustiger door het regenachtige weer.

Draagvlak

Adullam Gehandicaptenzorg zit al meer dan dertig jaar in Staphorst en kan door haar identiteit rekenen op veel draagvlak in de gemeenschap. Vorig jaar werd Streekheim, het nieuwe onderkomen van Adullam met 32 appartementen in de Kerklaan van Staphorst, geopend. De kleine dierentuin SamenZóo aan de Van Nesstraat wordt ook gerund door Adullam.

Adullam is niet zomaar een naam voor een instelling. Adullam is de grot waar David op de vlucht voor koning Saul een veilig onderkomen vond. Zij die het moeilijk hadden, vonden een veilig onderdak bij David en dus eigenlijk bij God. De Bijbel, samen met de Drie Formulieren van Enigheid zijn het richtsnoer voor de normen en waarden bij de instelling.

Nieuws

menu