Peter uit Rouveen schrikt zich een hoedje als hij wordt aangevallen door een grote roofvogel. Niet één keer, maar drie keer

Een grote roofvogel cirkelt rond op de plek des onheils nabij Rouveen. Eelco Kuiken

Peter Boermans (48) uit Rouveen is zich woensdagochtend een hoedje geschrokken. Toen hij aan het hardlopen was op de Klaas Kloosterweg-West nabij zijn woonplaats, werd hij plotseling aangevallen door een grote roofvogel, Boermans denkt zelf aan een buizerd.

Het gebeurde niet één keer, maar drie keer. „Eerst voelde ik iets door mijn haar gaan en toen ik keek, zag ik een grote roofvogel laag overvliegen. Hij had mij van achteren aangevallen. Even later kwam hij terug om mij met de klauwen in de aanslag van voren te lijf te gaan. Daarna kwam hij nog een keer terug. Ik kon het beest ontwijken en raakte niet gewond, maar ik schrok wel. Ik ga dit stuk vanaf nu mijden als ik ga joggen. Ik loop een ander blokje om.”

Waarschuwen

De vogel viel hem aan nabij de hoek Scholenland-Klaas Kloosterweg-West. Boermans zette zijn verhaaltje op Twitter om zo anderen en de gemeente Staphorst te waarschuwen. Het is overigens niet uniek dat roofvogels wandelaars aanvallen. Vaak gebeurt dit omdat ze in de buurt hun nest hebben.

Een klein onderzoekje wijst uit dat er op deze plek inderdaad twee grote roofvogels rondvliegen met een typisch gierend geluid scheren ze door de lucht.

Nieuws

Meest gelezen

menu