De gemeenteraad van Staphorst moet snel in conclaaf, anders krijgen omwonenden een appartementencomplex in de straat dat ze niet willen

Woonstichting VechtHorst wijst er via een advocaat op dat de gemeenteraad van Staphorst voor 12 april een besluit moet nemen over de realisatie van een appartementencomplex met negen appartementen aan de Ebbinge Wubbenlaan. De deadline nadert.

Impressie van het nieuwe pand dat VechtHorst wil bouwen aan de Ebbinge Wubbenlaan.

Impressie van het nieuwe pand dat VechtHorst wil bouwen aan de Ebbinge Wubbenlaan. VechtHorst

VechtHorst wil een dubbele woning slopen en hier een gebouw met negen seniorenappartementen bouwen. De Omgevingskamer vindt dat het kan. B en W namen dit advies over. Buurt en ondernemers in dé winkelstraat van Staphorst zijn tegen. Veel te groot en te weinig parkeerplaatsen in de al drukke straat. Een kleiner pand, met zes appartementen, zou wel kunnen.

De gemeenteraad stemde het plan weg. Tot grote ontsteltenis van VechtHorst die naar de Raad van State stapte. Vier maanden geleden deed die een tussenuitspraak. De Staphorster politiek moet binnen vier maanden met betere argumenten komen, anders mag het appartementencomplex er komen.