Reis van vier Amerikaanse meiden naar hun roots in Rouveen loopt uit op een nachtmerrie. Adrianna Rouwhorst is met spoed opgenomen in het ziekenhuis, waar ze nog steeds verblijft

De reis van vier Amerikaanse meiden naar Rouveen, het dorp van waaruit hun verre voorouders ooit naar de VS emigreerden, is op een nachtmerrie uitgelopen. Adrianna Rouwhorst (23) is zaterdag met spoed in het ziekenhuis opgenomen en ligt daar nog steeds.

Adrianna Rouwhorst (linksachter) verblijft al een week in het ziekenhuis. Gelukkig gaat het de goede kant op.

Adrianna Rouwhorst (linksachter) verblijft al een week in het ziekenhuis. Gelukkig gaat het de goede kant op. Foto: Eelco Kuiken

Een bacteriële infectie maakte haar ernstig ziek. Ze gaat nu weer de goede kant op. Adrianna Rouwhorst, haar zus Abigale Rouwhorst (25) en Kendra Jaarsma (25) stammen af van Roelof Rouwhorst en Klaasje Huisman die in 1867 naar Holland in Michigan emigreerden. Ze waren de afgelopen dagen met hun vriendin Ana de Kruyter (22) in Rouveen om de plek van hun voorouders te bezoeken.

Het beloofde een prachtige trip te worden aan het dorp waar hun roots liggen. Zaterdagavond ging het helemaal mis. Adrianna voelde zich al een paar dagen niet lekker. Tijdens een etentje werd ze onwel en werd ze met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Meppel. Later ging het per ambulance naar Zwolle.

Uitval