Restaurant De Lichtmis bestaat 125 jaar en is Hofleverancier. Commissaris van de Koning, Andries Heidema, overhandigde het predicaat dinsdagavond. Nieuwbouw verrijst volgend jaar

Restaurant De Lichtmis is officieel Hofleverancier. Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, Andries Heidema, reikte het predicaat dinsdagavond uit aan Peter Huisman en zijn vrouw Bianca. Ook Peter Snijders, burgemeester van Zwolle, was erbij, net als vele tientallen gasten.

Predicaat Hofleverancier voor restaurant De Lichtmis. Burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, cdk van Overijssel Andries Heidema, Peter Huisman en zijn vrouw Bianca.

Predicaat Hofleverancier voor restaurant De Lichtmis. Burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, cdk van Overijssel Andries Heidema, Peter Huisman en zijn vrouw Bianca. Foto: Eelco Kuiken

Het etablissement bestaat 127 jaar. Twee jaar geleden, bij het 125-jarig bestaan, werd het predicaat al aangevraagd en toegekend, maar door corona en een grote brand in de zomer van 2020 had de familie Huisman wel wat anders aan haar hoofd dan feesten organiseren om het 25e lustrum te vieren. Het waren roerige tijden, maar dinsdagavond werd er stilgestaan bij het verleden, dat vooral de laatste jaren lastig was én de toekomst. Eigenaar Peter Huisman presenteerde nieuwbouwplannen. Volgend jaar moet het allemaal gebeuren.

Groot feest

Nieuws

menu