De SGP in Staphorst is boos en verdrietig, want drie verkiezingsborden zijn afgelopen weekend in elkaar getrapt. 'Dit is echt vandalisme, gericht tegen onze partij'

Drie borden zijn grondig vernield. Klaas Slager

De SGP in Staphorst is boos en verbolgen. Het afgelopen weekend zijn drie verkiezingsborden totaal vernield en één bord is zelfs meegenomen. „Je moet van goede huize komen, want het waren flinke constructies”, zegt Klaas Slager van de partij.

De grootste partij van Staphorst plaatste tien van dergelijke grote borden langs de gemeentelijke wegen, naast de posters op de borden die daarvoor bestemd zijn. Drie zijn er vernield, echt in elkaar getrapt. „Ik vermoed dat het gaat om een moedwillige actie en geen baldadigheid, want de constructies waren goed gemaakt”, zegt Slager. „De haat straalt er vanaf. Wij worden hier echt verdrietig van.”

Volgens de oud-factievoorzitter van de SGP in Staphorst slaat de polarisatie ook toe in Staphorst, waar de SGP toch vaste grond onder de voeten heeft. „We merkten het al tijdens het plakken van de verkiezingsposters de afgelopen weken. We werden een aantal keren echt onheus bejegend. Dat was voorheen veel minder. Dat baart mij zorgen.”

Nieuws

menu