Rouveen komt massaal naar de ZomerZang in de feesttent, jaarlijks de officieuze opening van de Munnikenweek

Honderden liefhebbers kwamen gisteravond af op de ZomerZang in Rouveen. De officieuze start van de Munnikenweek. Foto: FRENS JANSEN

Rouveen staat deze week weer in het teken van de Munnikenweek. De feestweek werd gisteravond traditiegetrouw geopend met een oecumenische tentdienst, waar honderden belangstellenden op afkwamen.

Zonder kerkmuren samen zingen op deze ZomerZang. Al jaren begint de Munnikenweek op deze wijze. Het is de officieuze opening. De officiële start van dé jaarlijkse week van Rouveen is altijd op de dinsdagavond met de Handelskeuring, ook een echte traditie.

Morgenavond staan de Diek en het Kerkplein weer in het teken van dravende paarden en rennende monsterknechten. Tijdens de handelskeuring geeft goochelaar en entertainer Joris een hilarische show.

Ook wordt op dinsdagavond middels strontbak-pulling op een ludieke manier aandacht gevraagd voor de stikstofdiscussie, een onderwerp wat ook boerendorp Rouveen - wat naast Natura 2000-gebied Olde Maten-Veerslootslanden ligt, hard dreigt te raken. De Handelskeuring Rouveen kent een traditie van spraakmakende shows met een knipoog naar de actualiteit.

Dreigende ondertoon

Meerdere teams uit Rouveen en Staphorst gooien hun gewicht in de strijd om hun strontbak als eerste over de streep te krijgen. Met de strontbakken wordt aandacht gevraagd voor een meer evenwichtig beeld rondom mest, met een verwijzing naar de actuele stikstofdiscussie. Niet eerder had een ludieke actie, zo’n dreigende ondertoon.

Nieuws

menu