Schop voor woonwijk aan de Poelweg in IJhorst gaat eindelijk de grond in

Diederik Roo en wethouder Lucas Mulder. Frens Jansen

Wethouder Lucas Mulder en Diederik Roo hebben donderdagmiddag het startsein gegeven voor de aanleg van een nieuwe woonwijk aan de Poeleweg in IJhorst.

Diederik Roo was aanwezig namens het Samenwerkingsverband Ontwikkeling Poeleweg, de ontwikkelaar. Gemeente in ontwikkelaar trekken samen op. De nieuwe woonwijk sluit aan op de bestaande woningbouw van de Ywehof en ligt aan de noordoostzijde van de Poeleweg.

Het ging in de aanloopfase niet van een leien dakje. Buurtbewoners eisten bij de Raad van State een aanpassing van het plan. Ze vonden dat elf rijwoningen te dichtbij de bestaande bouw zouden komen, maar werden in het ongelijk gesteld.

Wethouder Lucas Mulder: „Dit is een belangrijkmoment voor IJhorst, in een tijd dat veel mensen op zoek zijn naar een huis. Dankzij de mooie samenwerking met onze eigen Staphorster ondernemers kunnen er nieuwe woningen gebouwd worden. We hebben naar dit moment toegewerkt en uitgekeken. Veel mensen krijgen hier een fijne plek om te wonen. Daarbij zorgt de nieuwbouw voor doorstroming, zodat inwoners in hun eigen dorp het huis kunnen vinden dat bij hun levensfase en wensen past.”

Grond bouwrijp maken

Tot medio november verwacht de aannemer bezig te zijn om de grond bouwrijp te maken. Dat betekent dat (bouw)wegen, riolering en nutsvoorzieningen worden aangelegd. Daarna kan er gestart worden met de bouw van de woningen van de eerste fase. Deze bestaat uit zeven rijwoningen, zes twee-onder-één-kap-woningen en zeven vrijstaande huizen.

De verwachting is dat de verkoop van de tweede fase dit najaar start. In de tweede fase is er ruimte voor vijf vrijstaande woningen en zes twee-onder-één-kap-huizen. Geïnteresseerden voor bouwkavel kunnen een e-mail sturen naar poeleweg@staphorst.nl.

Ook komen er in de tweede fase, vijf huurwoningen. Geïnteresseerden voor deze woningen kunnen zich melden bij Poortman Makelaars

Nieuws

menu