Honderden sportievelingen binden de strijd aan met zichzelf, de elementen en het buitengebied van Staphorst tijdens de elfde B+B Veldtoertocht

In gevecht met de elementen. Foto: Wilbert Bijzitter

De Wieler Tourclub Staphorst (WTC) heeft gisteren de elfde editie van de B+B Veldtoertocht gehouden. Honderden liefhebbers gingen op hun mountainbike de elementen in het buitengebied van de gemeente Staphorst te lijf.

Het was alweer twee jaar geleden dat de B+B Veldtoertocht, genoemd naar hoofdsponsor B+B Personeelsdiensten, was gehouden. Corona zorgde ervoor dat de fietsen in de schuur bleven staan. Tot zaterdag. Vanuit het hele land kwamen de liefhebbers naar Staphorst om op de pedalen te stappen en pikzwart te worden.

Buitengebied

Twee jaar geleden waren er duizend deelnemers. Zoveel waren het er nu niet, maar vele honderden enthousiastelingen deden weer mee aan de tocht die geen wedstrijd was, maar een toertocht door bos en hei van 35 of 60 kilometer. Dat was ook dit jaar weer mogelijk door medewerking van Staatsbosbeheer.

120 Vrijwilligers van de WTC zorgden voor een parcours met uitdagende hindernissen. De route ging ook dwars door houthandel Talen aan de Kanlaan. Puur genieten voor de deelnemers. Het was guur weer, maar door de inspanningen bleef iedereen warm. Onderweg waren er pauzeplaatsen waar de fietsers een natje en een droogje kregen. Een persoon vloog over de kop en moest door ambulancepersoneel nagekeken worden.

Nieuws

menu