Staatsbosbeheer werkt graag samen met WTC Staphorst-Rouveen: ‘Er ligt hier een waanzinnig mooie route die hogelijk wordt gewaardeerd’

Staatsbosbeheer werkt met verschillende partijen samen in de Boswachterij Staphorst om het recreatieve medegebruik op niveau te houden. Zo worden de ruiterroutes door mensen uit die wereld onderhouden en is er een goede samenwerking met de WTC Staphorst-Rouveen, waar het gaat om de mountainbikeroute in het bos.

Er is altijd goed overleg tussen de WTC Staphorst-Rouveen en Staatsbosbeheer. Links Roelof Compagner, rechts boswachter Nico Arkes.

Er is altijd goed overleg tussen de WTC Staphorst-Rouveen en Staatsbosbeheer. Links Roelof Compagner, rechts boswachter Nico Arkes. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Bij de WTC is de 59-jarige Roelof Compagner het aanspreekpunt als het om de MTB-routes gaat. De Staphorster was oprichter van de Wieler Toerclub en tien jaar voorzitter, nu is hij voorzitter van de commissie de verantwoordelijk is voor het onderhoud en beheer van de MTB-route. Boswachter Nico Arkes is blij met de WTC. „We hebben het tracé samen opgezet en er ligt hier een waanzinnig mooie route die hogelijk wordt gewaardeerd. Er moeten nog wat puntjes en komma’s geplaatst worden, maar er ligt hier een uitdagend parcours”, zegt de man die zelf af en toe recreatief op de mountainbike stapt.

Hele grote machines

Nieuws

menu