Staphorst plaatst weer camera's tijdens kerst en jaarwisseling

Afgelopen jaarwisseling waren de stewards ook actief en straks dus weer, hoewel oud en nieuw van zaterdag op zondag is. Foto: FRENS JANSEN

Net als vorig jaar plaatst de gemeente Staphorst tijdens de feestdagen weer camera’s bij de stovonde en de rotonde in het centrum van Staphorst.

Het zijn volgens Jan ten Kate preventieve maatregelen. De camera’s nemen niet live op, maar slaan beelden op die – als dit nodig is – later teruggekeken kunnen worden. De camera’s worden op maandag 19 december geplaatst en op maandag 2 januari weer verwijderd.

De jaarwisseling valt dit jaar van zaterdag op zondag. Daarom is er geen tentfeest op De Tippe. Jongeren worden uitgenodigd om naar uitgaanscentrum Kisteman te gaan.

Ook zijn er weer stewards op straat te vinden. Zij spreken jongeren persoonlijk aan wanneer daar aanleiding toe is. Bijvoorbeeld als er zwaar vuurwerk wordt afgestoken of als er glaswerk kapot gegooid wordt. “Ik ben blij dat de stewards zich ook dit jaar weer inzetten. We hebben daar al jaren goede ervaringen mee. Laten we er met elkaar een gezellig en veilig Oud & Nieuw van maken”, zegt burgemeester Jan ten Kate.

De coördinatoren van de stewards in Staphorst en Rouveen, Jan Kuijers in Staphorst en Arend Harink in Rouveen, kunnen nog wel een paar vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan via stewards.staphorst.rouveen@gmail.com

Nieuws

menu