Staphorst zoekt creatieve fotografen die de kleurrijke gemeente vastleggen. Die mooie plaatjes zijn bedoeld voor de nieuwe website van de gemeente

Typisch Staphorst of beter gezegd: Rouveen. Eelco Kuiken

De gemeente Staphorst is op zoek naar fotografen die het landschap, de natuur, de monumenten en de mensen vastleggen. De foto’s zijn bedoeld voor de nieuwe website die begin deze week online ging.

De oude site ging al een tijd mee en was toe aan een opfrisbeurt. Op www.staphorst.nl kunnen bezoekers voortaan makkelijker vinden waar ze naar op zoek zijn.

Ook is met de nieuwe site de online dienstverlening en digitale toegankelijkheid verbeterd. De gemeente wil goed bereikbaar en laagdrempelig toegankelijk zijn voor iedereen. Het is volgens Staphorst belangrijk dat inwoners zoveel mogelijk zaken met de gemeente makkelijk en snel online kunnen regelen. Ook kunnen inwoners via de website eenvoudig een afspraak maken.

Vastleggen

Dozijnen schilders en later fotografen kwamen de afgelopen eeuwen naar Staphorst om de kleurrijke gemeenschap aan het doek en de film toe te vertrouwen. Nog altijd is de gemeenschap zeer geliefd bij kunstenaars. De kleuren, de klederdracht, de monumenten en het bijzondere (slagen)landschap spreken tot de verbeelding.

Staphorst wil hier voor haar website gebruik van maken. Voor de site is de gemeente regelmatig op zoek naar foto’s, daarom is er een fotowedstrijd in het leven geroepen. De winnende opnames worden om toerbeurten op de welkomstpagina geplaatst.

Alle inwoners die graag de omgeving, natuur, evenementen of andere kenmerkende dingen in onze gemeente op de foto zetten, kunnen meedoen.

Meer informatie staat op staphorst.nl/fotowedstrijd

Nieuws

menu