Voormalig voorzitter van de Jongerenraad in Staphorst, Niels Ubak: 'Staphorster politiek blijft stil over LHB-acceptatie'

Naar aanleiding van het artikel in deze krant met de kop: Jongerenraad wil vervolgonderzoek naar acceptatie homoseksualiteit in Staphorst. Eerdere studie gaf aan dat gemeente achterloopt’, schreef Niels Ubak, voormalig voorzitter van de Jongerenraad Staphorst een opiniestuk. Hij vindt dat de gemeenteraad van Staphorst erg stil blijft over dit belangrijke onderwerp.

 Niels Ubak.

Niels Ubak.

‘Met de gemeenteraadsverkiezingen en bijbehorende campagne nu meer dan zes weken geleden, ligt ook de tijd van de pamperpolitiek voorlopig weer even achter ons. En gelukkig maar. Want dat er meer woningen moeten worden gebouwd vindt iedereen en hebben we inmiddels wel genoeg gehoord. Na een periode van dit voorzichtige campagnevoeren mag de Staphorster politiek wel weer eens wat moed tonen. Het is namelijk de taak van de politiek om het juíst te hebben over díe issues die meer ingewikkelder van aard zijn. Een voorbeeld van een belangrijk en beladen onderwerp om mee af te trappen is de positie van mensen – en met name jongeren – in de Staphorster samenleving die lesbisch, homoseksueel of biseksueel geaard zijn.

Geen pretje

Nieuws

Meest gelezen

menu