Strijd tegen permante bewoning vakantieparken start. Gemeente Staphorst heeft nieuwe inwoners op de korrel. Tijdelijk wonen met een gedoogverklaring mag, anders is het wegwezen

De gemeente Staphorst is gestart met een nieuwe manier van werken om permanente bewoning op vakantieparken in IJhorst tegen te gaan. Vanaf oktober tot nu schreven zich 27 bewoners in om te wonen op een van de parken. De gemeente heeft ze op de korrel.

Bosvilla's van het nog te realiseren vakantiepark Rieverst Holiday Retreat, een vakantiepark wat nog gerealiseerd moet worden in IJhorst. Er komen 148 huisjes. Permanent wonen is verboden.

Bosvilla's van het nog te realiseren vakantiepark Rieverst Holiday Retreat, een vakantiepark wat nog gerealiseerd moet worden in IJhorst. Er komen 148 huisjes. Permanent wonen is verboden. Foto: Rieverst Holliday Retreat

Het gaat om een nieuwe BRP-procedure, wat staat voor Basis Registratie Personen. De nieuwe manier van werken maakt deel uit van het project Vitale Vakantieparken. Veel meer gemeenten in Overijssel doen hieraan mee.

Nieuws

menu