Tegenstanders hangen twee spandoeken aan de gevel van voormalig hotel Waanders in Staphorst om te protesteren tegen de mogelijke komst van statushouders

‘B & W Nee, Staphorst is er klaar mee’, staat er op twee spandoeken die afgelopen weekend aan de gevel van het voormalige hotel Waanders in Staphorst zijn gehangen. De actie heeft ongetwijfeld alles te maken met het plan om veertig tot vijftig statushouders in het onderkomen te huisvesten.

Twee spandoeken hingen aan de gevel van het voormalige hotel Waanders in Staphorst.

Twee spandoeken hingen aan de gevel van het voormalige hotel Waanders in Staphorst. Eelco Kuiken

De spandoeken zijn gemaakt in de kleuren blauw en geel, kleuren van de gemeente Staphorst. Er staan twee borden op, eentje daarvan laat een groep mensen zien met een verbodsstreep erdoor. Het is niet duidelijk wie de doeken heeft opgehangen, maar het zijn ongetwijfeld tegenstanders van het plan om statushouders in het hotel op te vangen. Daar is veel verzet tegen. Het gebouw ligt op een A-locatie en de doeken vallen flink op.

Twee weken geleden was er een informatieavond in het Staphorster gemeentehuis over het plan om statushouders, dat zijn vluchtelingen met een status, onder te brengen in het hotel. Het werd een avond waarop tientallen mensen zich in niet mis te verstane bewoordingen uitspraken tegen dit idee.

Taakstelling