Tentoonstelling suïcide te zien op Staphorster Jaarmarkt

Suïcide komt helaas veel voor.

Suïcide komt helaas veel voor. Foto: Shutterstock

De reizende fototentoonstelling die wil helpen om het taboe op zelfdoding te doorbreken is te zien op de Staphorster Jaarmarkt die morgen plaatsvindt 18 april.

Bij de stand zijn professionals van GGD IJsselland en de gemeente aanwezig om mensen, nabestaanden een luisterend oor te bieden, verhalen te delen en in gesprek te gaan. GGD IJsselland bezoekt iedere maand een gemeente in de regio IJsselland met de reizende fototentoonstelling.

Uit landelijke cijfers blijkt dat er bepaalde groepen zijn waarbij het risico op zelfdoding groter is. Zo is het aantal zelfdodingen onder Nederlandse mannen al jaren hoger dan bij vrouwen. Ook is het risico onder jongeren en agrariërs hoger, blijkt uit landelijke cijfers.

Wethouder Alwin Mussche van de gemeente Staphorst. „Helaas komt suïcide ook in de gemeente Staphorst voor. Door het onderwerp bespreekbaar te maken, hopen we dat mensen met deze gedachten er over gaan praten. Zodat ze de hulp die ze verdienen kunnen ontvangen. We geven in de gemeente op diverse manieren aandacht aan preventie van zelfdoding, waaronder deze fototentoonstelling.”