Twee inzittenden zijn zaterdagochtend overleden bij eenzijdig auto-ongeluk op de Achthoevenweg in Staphorst, twee anderen raken gewond

Foto: Meter Press

Foto: Meter Press

Bij een eenzijdig auto-ongeluk in Staphorst zijn zaterdagochtend twee van de vier inzittenden overleden. Het ongeluk gebeurde op de Achthoevenweg in het dorp. De auto botste tegen een boom.

De overleden slachtoffers zijn de bestuurder van 19 en een passagier van 17 jaar oud. Twee jongens van 16 en 17 jaar raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Alle betrokkenen komen uit Staphorst.

Het is een drama dat het dorp enorm schokt. Vooral op de sociale media stromen de verdrietige reacties binnen. Staphorst is een hechte gemeenschap. De meeste mensen kennen elkaar.

De Achthoevenweg is een doorgaande weg vanuit het centrum richting het buitengebied. De weg maakt ook deel uit van een rondweg om het dorp. Het is ook de weg waarop je uitkomt als je vanaf de A28 komt. De omgeving is nu afgezet. De politie doet onderzoek.

Onderzoek

De politie kreeg om 04.50 uur de melding over het ernstige ongeval. Samen met de brandweer zijn de inzittenden uit het voertuig gehaald. De omgeving is afgezet. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.