Twee tieners zijn zaterdagochtend overleden bij een eenzijdig auto-ongeluk op de Gorterlaan in Staphorst, twee anderen raken gewond. Burgemeester Ten Kate: 'Schok voor onze lokale samenleving'

Van de auto is weinig overgebleven. Persbureau Meter

Bij een eenzijdig auto-ongeluk in Staphorst zijn zaterdagochtend twee van de vier inzittenden overleden. Het drama gebeurde op de Gorterlaan in het dorp. De auto botste tegen een boom. Burgemeester Jan ten Kate van Staphorst is geschokt en leeft mee met de getroffen families.

De overleden slachtoffers zijn de bestuurder van 19 en een passagier van 17 jaar oud. Twee jongens van 16 en 17 jaar raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Alle betrokkenen komen uit Staphorst.

Het is een drama dat het dorp enorm schokt. Vooral op de sociale media stromen de verdrietige reacties binnen. De Gorterlaan is een doorgaande weg. De maximum snelheid is 60 km/uur. De weg maakt ook deel uit van een rondweg om het dorp. De omgeving is nu afgezet. De politie doet onderzoek.

Onderzoek

De politie kreeg om 04.50 uur de melding over het ernstige ongeval. Samen met de brandweer zijn de inzittenden uit de auto gehaald. De omgeving is afgezet. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Burgemeester Jan ten Kate van Staphorst is aangeslagen. „Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de families en vrienden en een ieder die erbij betrokken is. Dit is een verschrikkelijke en zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is voelbaar dat het een enorme schok is voor onze samenleving. Ik wens een ieder heel veel kracht en sterkte toe. Daar waar nodig zal ik, waar er behoefte is, ondersteuning bieden aan de familie en betrokkenen.”

Nieuws

menu