VechtHorst start met bouw huurwoningen in De Slagen in Staphorst

Wethouder Lucas Mulder (l) van de gemeente Staphorst en Robert Waarsing, directeur-bestuurder van woonstichting VechtHorst.

Wethouder Lucas Mulder (l) van de gemeente Staphorst en Robert Waarsing, directeur-bestuurder van woonstichting VechtHorst. Foto: Gemeente Staphorst

Wethouder Lucas Mulder van de gemeente Staphorst en Robert Waarsing, directeur-bestuurder van woonstichting VechtHorst hebben vanochtend het startschot gegeven voor de bouw van vijf huurwoningen in uitbreidingsplan De Slagen in Staphorst.

Het gaat om vijf eengezinswoningen. Aannemer Dons en Troost levert de huizen naar verwachting in het voorjaar van
2024 op. In De Slagen in Staphorst komen tien sociale huurhuizen van Woonstichting VechtHorst. „Het worden
eengezinswoningen met drie slaapkamers”, vertelt Waarsing. „De bouw van de huizen gebeurt in twee fasen. Dit jaar bouwen we de eerste vijf, die we in het voorjaar van 2024 gaan verhuren. Dan beginnen we ook met de bouw van de tweede vijf huizen. Die zijn een jaar later klaar en verhuren we dus vanaf het voorjaar van 2025.”

„Met deze huizen hebben we straks in Staphorst-Zuid weer een nieuwe plek voor mensen die een sociale huurwoning zoeken”, zegt wethouder Mulder. We zijn blij met de mix die zo ontstaat.”

Uitbreidingsplan

Woonwijk De Slagen wordt gerealiseerd in het uitbreidingsgebied van Staphorst. Sinds 2005 is deze wijk in aanbouw. De Slagen wordt ontwikkeld door zeven Staphorster aannemers onder de naam Staphorst Ontwikkeling. In 2022 is gestart met de tweede fase, waar in totaal circa 116 woningen worden gerealiseerd. De woningen variëren van vrijstaand tot twee-onder-één kap en rijwoningen. Het eerste deel van de tweede fase behelst 54 koopwoningen.