Politie doet onderzoek naar acht branden in Staphorst. 'Er hadden gevaarlijke situaties kunnen ontstaan'

De brandweer blust de vlammen. Foto Persbureau Meter

De brandweer van Staphorst moest zondagavond twee branden blussen bij de Hogeweg in Staphorst. Er zijn meer branden de afgelopen tijd in deze buurt. De politie heeft het over acht branden in de hele vorige week en spreekt over brandstichting. Ze is bezorgd en doet onderzoek.

Zondagavond stonden er een schuur en een schutting in brand. Tijdens het blussen kwam er een volgende melding binnen, van een containerbrand in een speeltuintje iets verderop. Het bleek om een prullenbak te gaan, waar de vlammen uitsloegen. De politie kon deze blussen. De laatste dagen waren er meerdere brandjes in de wijk. Het gaat om een schuurtje, bosschages en een stoel.

Acht branden

Afgelopen week werden er acht brandstichtingen bij de politie gemeld. Bij een aantal van deze branden ontstond er forse schade aan privé-eigendommen. Daarbij is ook sprake geweest van situaties die gevaar voor personen hadden kunnen opleveren.

De meeste branden zijn gesticht in de omgeving tussen de Industrieweg en de Bergerslag. De politie doet onderzoek en daarvoor is ze op zoek naar getuigen. Bellen kan via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem , tel: 0800-7000.

Nieuws

menu