Staphorst zamelt geld in voor de familie van een jongen die met zijn trekker onder de trein kwam en om geloofsredenen niet is verzekerd. Verzekeren is vooruitlopen op een mogelijke calamiteit en de gevolgen alvast afdekken. Dat is niet vertrouwen op God

In Staphorst zamelt de gemeenschap geld in voor een 17-jarige tractorbestuurder die niet verzekerd rondreed en een aanrijding met een trein veroorzaakte. Niemand raakte gewond, maar de schade bedraagt 5 ton. Zijn ouders zijn vanwege hun geloof niet verzekerd. Hoe zit dit precies?

Vertrouw je op de wetenschap of een verzekeraar of op God?

Vertrouw je op de wetenschap of een verzekeraar of op God? Foto: Eelco Kuiken

Bij behoudende christenen zie je dit veel vaker. Veel mensen hebben ook geen brandverzekering. Verzekeren en ook vaccineren wordt volgens strenggelovigen gezien als een voorschot nemen op mogelijk onheil. Je stelt je vertrouwen op de wetenschap of een verzekeringsmaatschappij boven de voorzienigheid van de Almachtige.

Vertrouwen is het toverwoord. Is het goed om een ziekmaker in je lijf te injecteren om te voorkomen dat je ernstig ziek wordt? Je bent gezond, maar je loopt alvast op de zaken vooruit om iets wat mogelijk kan gebeuren, uit te sluiten. Stel ik mijn vertrouwen op God in leven en sterven of vertrouw ik op de wetenschap of een verzekeringsmaatschappij?

God opzij duwen

Nieuws

menu