Wisseling van de wacht op de Dominee Harmen Doornveldschool in Staphorst. Bart Hoeve vertrekt na 44 jaar, Arie Rijneveld komt

Gisteren namen de kinderen hun dieren mee naar school. Foto: Eelco Kuiken

De Dominee Harmen Doornveldschool in Staphorst heeft een nieuwe directeur. Arie Rijnveld (27) uit Nunspeet volgt Bart Hoeve op die 44 jaar als leerkracht en directeur werkzaam was op deze school.

De nieuwe directeur van de Harmen Doornveldschool keek gisteren, op dierendag, meteen zijn ogen uit. Het is traditie dat leerlingen hun huisdieren meenemen. Daar zitten ook boerderijdieren bij. Het was dan ook een grote beestenboel op het plein.

Bart Hoeve vertrok met stille trom als directeur van de Doornveldschool, een van de vijf Scholen met de Bijbel in Staphorst. Allerlei toeters en bellen, dat wilde hij niet. Een afscheid op school was er uiteraard wel.

Mannenkoor

Hoeve is een bekende Staphorster. Hij is al jaren voorzitter van het Christelijk Mannenkoor Staphorst. In 1995 was Hoeve initiatiefnemer van het leesbevorderingsproject BoekenBas. Kinderen in Staphorst kampten jarenlang met een taalachterstand omdat veel ouders alleen dialect spraken. Door dit project werd die achterstand weggewerkt en op zijn eigen school zelfs omgezet in een voorsprong.

Nieuws

menu