Zesduizend beleefkaarten van de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst zijn onderweg naar Staphorster deurmatten. Vijftig tips om te genieten in een kleurrijke gemeente

Een van de parels in de gemeente Staphorst: De Zwarte Dennen. Foto: Willem Braam

De Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst bezorgt volgende week dinsdag samen met weekblad De Staphorster zesduizend beleefkaarten van de gemeente Staphorst. Voor elk huishouden eentje.

Op de uitvouwbare kaart staan vijftig tips voor het beleven van een leuke dag of een paar aangename uren in de gemeente Staphorst. Van struinen door de natuur tot het ontdekken van de cultuur van de meest kleurrijke gemeente van Overijssel en misschien wel Nederland.

De kaart staat onder het motto Mooi da’j d’r bint! boordevol activiteiten die bewoners en bezoekers in IJhorst, Rouveen, Staphorst en directe omgeving kunnen ondernemen. De beleefkaart is gemaakt door de burgers van de gemeente Staphorst zelf. Iedereen kon de afgelopen maanden tips over mooie en bijzondere gebieden aandragen om zelf te beleven of om aan gasten mee te geven.

„Ik weet zeker dat de echte Staphorster zich verbaast over alle leuke dingen die in de eigen gemeente nog vallen te ontdekken. Met deze kaart op zak kun je prachtig wandelen en fietsen in je eigen gemeente. Dan zie je nog eens hoe mooi ons eigen gebied is”, zegt projectleider van de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst, Evert Slager.

Eigen inwoners

Daarom verstuurt de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst de beleefkaart naar alle zesduizend huisadressen binnen de gemeente. Op 26 april valt deze samen met De Staphorster op de deurmat. Pas daarna gaat de kaart in de verkoop voor bezoekers die de gemeente willen ontdekken. „Bewust richten we ons eerst op onze eigen inwoners. Ik denk dat die deze kaart veel gaan gebruiken. Wandelen en fietsen in de eigen streek is heel populair en hiermee kom je op verrassende plekken”, zegt de voorzitter van de stichting Henk Breukelaar.

Hij gaat ervan uit dat het niet bij de eerste editie van de beleefkaart blijft. „We hopen dat bewoners het komende jaar nog meer tips aandragen, zodat we volgend jaar geen vijftig, maar honderd activiteiten onder de aandacht brengen.”

Staphorst op de kaart zetten, zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit, de wensen van de inwoners en de normen en waarden die de gemeenschap maakten tot wat ze is. Dat is de uitdaging die de nieuwe Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst wil aangaan. De stichting zag medio vorig jaar het levenslicht.

Nieuws

menu