Toneelclub van VV Staphorst mag na twee jaar coronapauze weer vlammen. Zeven keer treden de acteurs op voor een uitverkochte zaal met het blijspel 't is Bingo op de camping'

Zeven keer een uitverkochte zaal met een blijspel, waardoor het publiek de blaasspieren goed in bedwang moet houden. De toneelgroep van VV Staphorst treedt al dertig jaar op en elk jaar is het een groot succes. Twee jaar kon het niet door corona. Nu weer wel. Vrijdag- en zaterdagavond zat Spoorzicht weer vol.

Dorpstoneel in z'n puurste vorm. De toneelclub van VV Staphorst speelt zeven keer voor een uitverkochte zaal.

Dorpstoneel in z'n puurste vorm. De toneelclub van VV Staphorst speelt zeven keer voor een uitverkochte zaal. Foto: Wilbert Bijzitter

De toneelgroep van Voetbalvereniging Staphorst is een begrip. Ooit, in een ver verleden opgericht om feestavonden van de club op te luisteren, zijn de toneelspelers, die officieel deel uitmaken van de supportersclub, al decennia jaarlijks in de weer om een blijspel op de planken te brengen. Altijd onder leiding van regisseur en creatief leidsman Harm Kip (76).

Vorige week vrijdag en zaterdag en de woensdag daarop zat Spoorzicht vol en ook afgelopen vrijdag en zaterdag hingen ze er weer met de benen uit. Aanstaande vrijdag- en zaterdagavond is het voor de laatste keer bal. Zeven keer een uitverkocht huis. Doe geen moeite, alle kaarten zijn vergeven. Wat is het geheim? „We spelen goed toneel”, zegt regisseur Harm Kip. „Het plezier straalt er vanaf en we zijn erg goed op elkaar ingespeeld.”

Serieuze zaak

Nieuws

menu