6-jarige jongen overlijdt na ongeval Staphorst

Foto: Compact Media

Foto: Compact Media

Bij een verkeersongeval aan de Geerligsweg in Staphorst is vrijdagavond een jongetje van 6 overleden. Dat gebeurde rond 19.00 uur. Een man van 52 jaar uit Rouveen zag Roan Dunnink die op zijn step aan het rijden was, over het hoofd. Een drama voor de gemeenschap.
Lees meer over
De Staphorster

Roan reed op zijn step toen  hij werd aangereden door de automobilist. De Geerligsweg is een lange dwarsweg die start bij de Oude Rijksweg in Staphorst en ver doorloopt in het buitengebied. Het deel waar het ongeval gebeurde, ligt al in het buitengebied. Het drama gebeurde ter hoogte van d' Olde Diek. Hulpdiensten die massaal aanwezig waren, hebben de jongen gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De man uit Rouveen mocht later naar huis en wordt vandaag gehoord.  Er was geen sprake van rijden onder invloed, zegt de politie zeer nadrukkelijk, anders had hij vastgezeten. Dat is niet het geval. "Dit heeft een enorme inmpact op iedereen", zegt een woordvoerder van de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 19.00 uur in de avond. De zon was toen al onder. De politie doet onderzoek, maar doet daar verder geen mededelingen over. Dit onderzoek kan wel een aantal weken duren.

Intens verdrietig

De buurt is geschokt door het verschrikkelijke ongeluk. Roan zat in groep 2 van de Harmen Doornveldschool, een school op reformatorische grondslag. Directeur Bart Hoeve is enorm aangeslagen. Naast schooldirecteur is hij ook een buurman. Het gezin met vier kinderen, drie dochters en Roan die de jongste was, woont vlakbij school. "Het leed van de ouders is onbeschrijflijk. We zijn allemaal intens verdrietig."

"Dit soort tragedies heeft ook een enorme impact op de school, op de kinderen en op het team. Het is helaas niet voor het eerst dat wij te maken hebben met een sterfgeval van een kind", zegt Hoeve. "We besteden op school uiteraard op gepaste wijze aandacht aan dit drama. We proberen er op alle mogelijke manieren te zijn voor het gezin en als we externe hulp nodig hebben, dan schakelen we die in."