Actie van vijf Scholen met de Bijbel in Staphorst voor Stichting Kom over en Help levert 12.600 euro op

De acties van de vijf scholen leverde een heel mooi bedrag op.

De acties van de vijf scholen leverde een heel mooi bedrag op. Foto: Aangeleverde foto

De leerlingen van de vijf Scholen met de Bijbel in Staphorst hebben in de afgelopen weken geld opgehaald voor ‘Stichting Kom over en help’. Afgelopen vrijdag 17 juni werd de indrukwekkende opbrengst van ruim 12.600,- euro door de kinderen overhandigd aan de stichting.
Lees meer over
De Staphorster

Op de Dr. Maarten Lutherschool zijn er schoolbreed activiteiten gehouden en op de Koning Willem Alexanderschool, de Willem de Zwijgerschool, de Prins Mauritsschool en de Ds. Harmen Doornveldschool hebben de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 via een spaarkaart geld ingezameld.

Het ingezamelde geld is voor de stichting Kom over en Help. Deze stichting richt zicht op kwetsbare naasten in Albanië, Armenië, Georgië, Moldavië, Oekraïne en Oezbekistan. Dit doen ze in samenwerking met christelijke organisaties en kerken.

Opbrengst

De sponsorloop op de Dr. Maarten Lutherschool leverde 6.253,24 euro op. Tijdens de actie- en ontmoetingsmarkt had elke groep een eigen activiteit georganiseerd. Zo konden er koekjes en snoeprollen gekocht worden, was er een boeken- en rommelmarkt. Ook konden de kinderen grabbelen en spelletjes doen en kon er een ritje gemaakt worden met een oude legerjeep of met een huifkar.

In totaal werd er met de actie- en onmoetingsmarkt 2.566,85 euro opgehaald. De spaarkaartenactie op de genoemde vier scholen leverde een bedrag van 3.812,22 euro op. In totaal mocht het mooie bedrag van 12.632,31 euro overgedragen worden aan de Stichting Kom over en help.