Apotheken Hasselt, Staphorst en Genemuiden fuseren

Apothekers Steven van Welie (l) ren René Westerhof.

Apothekers Steven van Welie (l) ren René Westerhof. Foto aangeleverd

Drie apotheken in de regio bundelen hun krachten en gaan samen in een maatschap. Het gaat om Apotheken Hasselt te Hasselt, De Veenhorst te Staphorst en De Muiden te Genemuiden. De samenwerking tussen deze apotheken bestaat al langer, maar wordt nu formeel gemaakt in één maatschap. De nieuwe maatschap zal per 1 juni officieel van start gaan.
Lees meer over
De Staphorster

Het doel van deze nieuwe organisatie is om de beste farmaceutische zorg te bieden aan patiënten in de regio. De apotheken blijven gevestigd op hun huidige locaties en zullen dezelfde diensten blijven aanbieden. Dezelfde vertrouwde medewerkers bijven het aanspreekpunt in de apotheken. Ook gaat de apotheekgroep inzetten op online dienstverlening, bezorging van medicatie en 24 uur afhaalmogelijkheden

De samenwerking van de apotheken komt voort uit de toenemende vraag naar kwalitatieve farmaceutische zorg. „Door de samenwerking worden de expertise en middelen van de drie apotheken gecombineerd, wat resulteert in betere zorg voor patiënten. Bovendien zorgt de samenwerking ervoor dat de apotheken beter in staat zijn om in te spelen op veranderingen in de gezondheidszorg”, zo laten Steven van Welie van apotheker Genemuiden en René Westerhof van apotheker Staphorst weten.

Voordelen voor medewerkers

De samenvoeging van Apotheken Hasselt, De Veenhorst en De Muiden heeft ook voordelen voor de medewerkers. „Door de samenwerking kunnen zij zich beter ontwikkelen en specialiseren in bepaalde gebieden. Ook ontstaan er meer mogelijkheden voor interne samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van kennisdeling en opleidingen.”

De bestuurders van het nieuwe maatschap zijn verheugd over de samenwerking en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. „Door de krachten te bundelen kunnen wij nog beter inspelen op de behoeften van patiënten en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Ook verwachten we dat de samenwerking zal leiden tot efficiëntere processen en betere dienstverlening.”