Arjan van der Haar van PV de Streekvliegers wint vlucht van bijna 20.000 duiven

Arjan van der Haar wist deze week snelste duif te klokken. 

Arjan van der Haar wist deze week snelste duif te klokken.  Foto: PV de Streekvliegers

Afgelopen week werd vanwege het voorspelde warme weer op zaterdag het programma voor de leden van PV de Streekvliegers uit Staphorst iets aangepast. Arjan van der Haar wist de snelste duif te klokken.
Lees meer over
De Staphorster

Er werd dit weekend een kortere vlucht gepland en de duiven vertrokken op vrijdag in plaats van op donderdag naar de plaats van bestemming. Achteraf een goede beslissing gezien het warme weer. Zaterdag werden de duiven om 07.00 uur gelost in Marche (270 kilomter).

Arjan van der Haar klokte om 10.10 uur de winnende duif van de vereniging (732 duiven), echter was deze duif tevens de snelste van de bijna 20.000 duiven van het totale konvooi van Noord Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel). Een prestatie van formaat. Verder presteerden de jeugdleden prima door alle 3 bij de eerste 10 in de B-divisie te spelen.

Uitslagen

De uitslagen A-divisie (456 duiven): 1’. Jurjen Hooikammer; 2. Berend Timmerman; 3-8. Peter van der Haar; 4. Harm Jan winters; 5. Henk Jansen; 6-10. E. Brand en zn.; 7. Comb. Hengsteboer; 9. Klaas Heide.

B-divisie (276 duiven): 1-7. Arjan van der Haar; 2. Johan Schra en zn.; 3-8. Henri Schra; 4. Justin Veijer; 5. Henk Trompetter; 6. William Huls 9. Klaasje van der Haar; 10. Jurgen Hulst.