Avond4daagse Staphorst eindigt met paraplu in de hand. Teller na laatste dag stokt op 1432 deelnemers

De laatste dag van de Avond4daagse werd met de paraplu in de hand gelopen. Foto: Frens Jansen

Staphorst liep afgelopen week de Avond4daagse. De 4daagse, die feitelijk een 5daagse was, startte maandag in de zon en eindigde afgelopen vrijdag in de regen. Paraplus, poncho’s en regenjassen tekenden het straatbeeld van de laatste dag van het wandelevenement. De organisatie had vooraf het streven om 1500 deelnemers te trekken, een aantal dat op een haar na net niet werd gehaald.
Lees meer over
De Staphorster

De organisatie, Stichting Wandel Organisatie Staphorst (SWOS), hield vorig jaar een digitale variant, waarbij je individueel kon lopen via een app, maar dat was geen succes. De Avond4daagse loop je met elkaar en niet via een app. In 2019 stond de teller op 1.800 deelnemers, dat is meer dan 10 procent van de totale bevolking van Staphorst. „We hopen deze week op 1.500 deelnemers”, sprak SWOS-bestuurslid Gerrit Lindenholz vorige week nog.

Medaille uitreiking

Een mooi streven dat uiteindelijk net niet werd gehaald. Na een mooie week vol zon werd op de laatste regenachtige dag de streep getrokken bij 1432 deelnemers. Een heel mooi aantal na twee lege coronajaren. „Wij en andere organisaties zien dat mensen na corona weer op moeten starten. Het is weer wennen dat dingen weer kunnen”, aldus Lindenholz.

De intocht met muziek bij het gemeentehuis was gelukkig droog. De wandelaars kregen hier ook de medaille uitgereikt van de 16de editie van de 4daagse in Staphorst.

Nieuws

Meest gelezen

menu