Bianca Woltinge-Visscher begint eigen meubelzaak in Staphorst: 'Het is aan mij om net zo'n goede naam als mijn vader op te bouwen'

Bianca opent deze week haar eigen meubelzaak. Foto: Bivista Meubelen

Iets voor zichzelf beginnen, dat is wat Bianca Woltinge-Visscher het liefst wilde nadat haar vader stopte met zijn zaak Visscher Wonen, waar ze bijna twintig jaar heeft gewerkt. Deze week is het dan zover en opent ze haar eigen meubelzaak in Staphorst, genaamd: Bivista.
Lees meer over
De Staphorster

Nadat haar vader het welletjes vond stond Bianca voor een keuze: wat zou ze nu gaan doen? Een aantal beroepentests verder wist ze het zeker: een eigen meubelzaak. Maar het is niet zo dat ze haar vaders zaak gaat voortzetten. „In mijn vaders zaak heb ik heel veel ervaring en deskundigheid opgedaan. Maar, toch ik ga een aantal dingen anders doen. Niet alleen een andere showroom maar ook een andere naam en een nieuw logo”, vertelt Bianca trots.

Jonger publiek

Bianca wil een kleinschalige meubelzaak met naast bankstellen en een trendy woonkamerprogramma een sterke focus op eetkamertafels en -stoelen. „En niet alleen complete sets maar ook losse tafels en stoelen die naar eigen inzicht gecombineerd kunnen worden.” Daarbij wil ze zich ook gaan richten op het wat jongere, meer trendy publiek.

En die zijn in haar omgeving genoeg te vinden. „Waar de toekomstige clientèle precies woont? Nou, ik gok in de regio rond Staphorst, Meppel, Nieuwleusen en Hasselt en daarnaast ook in Zwolle. Maar Bivista wordt niet alleen een zaak voor jongeren, er is ook een aanbod voor een publiek van starters tot ouderen en dan in alle prijsklassen.”

Korte lijnen

De eerste meubels die de showroom gaan vullen, zijn al besteld. Maar Bianca is bepaald niet van plan om, als de showroom eenmaal klaar is, achterover te gaan leunen. „Om meer interessante meubels te vinden, moet ik beurzen gaan bezoeken waarbij ik me vooral wil richten op een beperkt aantal leveranciers. Dat levert namelijk kortere lijnen en beter contact op, wat weer helpt voor het kunnen leveren van goede service en nazorg aan mijn klanten. Dat heb ik wel van mijn vader overgenomen: mocht er een keer een klacht zijn over een aankoop, dan moet het probleem zo snel mogelijk opgelost worden.”

Waar haar vader een zaak had met enkele duizenden vierkante meters showroomoppervlak, vindt Bianca de ruimte die ze nu huurt groot genoeg. „Ik heb nu een kleine vijfhonderd vierkante meter. Een voordeel daarvan is dat ik weinig overheadkosten heb, wat lagere prijzen voor de klanten betekent. En ik kan het in m’n eentje doen. De klanten hebben dus altijd hetzelfde persoon als aanspreekpunt, manlief en pa zullen me hooguit op de achtergrond ondersteunen.”

Goede naam

Na al heel wat voorbereidingen – en ook wat tegenslagen – is Bianca nu bezig de showroom bedrijfsklaar te maken. In november moeten alle bestellingen geleverd worden en moet de showroom af, want 8 december gaan ze open. „Ik weet nog niet precies hoe ik het allemaal voor elkaar ga krijgen, maar ik heb goede hoop dat het goed komt. Mensen in het dorp leven met me mee: ze vragen me regelmatig hoe het gaat met de voorbereidingen. Ik denk dat dat wel aangeeft dat mijn vaders zaak een goede naam had. Nu is het aan mij om zelfstandig ook zo’n goede naam op te bouwen.”

Bivista is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag, en op afspraak. Wie nieuwsgierig is naar de openingsdatum: donderdag 8 december gaan de deuren van Bivista Meubelen voor het eerst echt open.

Meer informatie via www.bivista.nl .

Nieuws

menu