Bibliotheek Staphorst pakt uit tijdens Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek Staphorst. Thomas Jut

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 25 januari tot en met 4 februari. Tijdens deze dagen wordt er voorgelezen, is er Boek en Broodje, een kleurwedstrijd en krijg je een leuk voorleespopje als je lid wordt. Ook bij bibliotheek Staphorst wordt er flink aandacht aan besteed.
Lees meer over
De Staphorster

Zo is er een voorleesmoment uit het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feesje’. Dit boek is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Op 25 januari wordt er om 10.00 uur in bibliotheek Staphorst voorgelezen uit dit boek. Speciaal voor kinderen van 0-4 jaar.

Boek en Broodje

Bij de Lidl in Staphorst ligt op 4 februari tussen 9.00 en 11.00 uur een gratis kinderboek (2 – 6 jaar) met een broodje klaar. Kom je boodschappen doen met je kind? Kies dan ook een leuk boek uit om samen te gaan lezen thuis. Deze actie is een samenwerking tussen de bibliotheek en de supermarkt. Tijdens de voorleesdagen kun je ook een kleurplaat ophalen in bibliotheek Staphorst. Ben je blij met het resultaat? Lever hem dan voor 18 februari weer in bij de bibliotheek. Je maakt altijd kans om een prijs te winnen.

Een bibliotheekabonnement is voor jongeren onder de 18 jaar gratis. Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgt iedere kind (0 tot 6 jaar) dat nieuw wordt ingeschreven een voorleespopje cadeau.

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari, is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het (voor)lezen van (prenten)boeken. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders.

Nieuws

menu