Boswachterij Staphorst blijft boeiend voor vele vormen van recreatie

De heide is al flink paars in de Boswachterij Staphorst. Artizzl Media / Peter Nefkens

De Boswachterij Staphorst staat in meerdere opzichten in bloei. Het is nog vroeg in augustus en de heide kleurt al even prachtig paars. Ondanks alle droogte van het voorjaar en deze zomer, trekt de heide zich er niets van aan. Het is dus genieten voor al die recreanten die wandelen, hardlopen, paardrijden of fietsen in de bossen.
Lees meer over
De Staphorster

Voor de mountainbikers zijn het hier ook bloeiende tijden. Met twee fraaie lussen in het bos, eentje van 19 en eentje van 8 kilometer, komen deze fietsers sowieso al goed aan hun trekken. Maar de mensen van WTC Staphorst-Rouveen maken de mtb’ers keer op keer blij met aanpassingen in de route. Zo is evenwijdig aan het zandpad van de Kievitshaarweg een nieuwe track door het bos aangelegd. Eerder al werd een prachtige uitbreiding tussen Gorterlaan en Kampweg aangelegd, met tal van uitdagende drop-offs en kommetjes. Volgens de WTC zijn er nog meer aanpassingen op komst.

En wat is er dan mooier om tijdens een mountainbikerondje niet alleen wandelaars en andere fietsers tegen te komen, maar ook een groep paarden met ruiters en amazones, of een grote groep kinderen, die in het bos verkoeling en spelletjes zoekt?

Nieuws

menu