Buitenlandse studenten zoeken onderdak. Wie biedt Mexicaanse María of Italiaanse Sergio een gezellig thuis in Staphorst?

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Foto: Travel Active

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten voor een periode van drie tot tien maanden kennis met de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. De studenten zoeken nog gastgezinnen. In het voortgezet onderwijs in Staphorst zijn de studenten welkom.
Lees meer over
De Staphorster

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt. Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige Belgische uitwisselingsstudent of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter.

Uitwisseling naar Nederland

Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen zijn wij nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden. Je kunt dus gastgezin worden voor een korte periode, maar ook voor het hele schooljaar. Lijkt het u leuk om dit fantastische avontuur aan te gaan met een uitwisselingsstudent?

Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig verschillende landen. Zo ook María uit Mexico , zij is graag omringd met haar familie en ze is bijna dagelijks te vinden op de tennisbaan. De muzikale Sergio uit Italië zal ook naar Nederland komen. Hij speelt de elektrische gitaar en kookt graag, maar ook de creatieve Guillermina uit Argentinië en de Taiwanese Bo Kai zijn erg nieuwsgierig naar de Nederlandse geschiedenis en zouden graag een tijdje in Nederland wonen. Ga jij met één van hen ons land verkennen of ben je nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Bezoek de website om kennis te maken met alle studenten die deze zomer naar Nederland komen.


Nieuws

menu