CMV Prinses Margriet uit Staphorst en Rouveen trapt jubileumjaar af met Strauss concert in Schouwburg Ogterop in Meppel

CMV Prinses Margriet heeft volgend jaar wat te vieren. CMV Prinses Margriet

Het orkest van CMV Prinses Margriet uit Rouveen-Staphorst speelt op zaterdagavond 14 januari in Schouwburg Ogterop in Meppel. Het concert is het eerste in een mooi jaar voor de muziekvereniging, volgend jaar bestaat de CMV 75 jaar.
Lees meer over
De Staphorster

De avond in Meppel staat voornamelijk in het teken van Strauss-muziek. Zwier mee met de bekende walsen zoals Champagner Galop, Perpetuum Mobile of de Radetzky Mars. Ook andere muziek van bijvoorbeeld Vangelis of Leonard Cohen komen deze avond aan bod. Naast het fanfareorkest laten ook violist Adriaan Stoet en pianist Harold Kooij meerdere muziekstukken horen, bijvoorbeeld de Hungarian Dance.

Feestelijk jaar

De in 1948 opgerichte CMV Prinses Margriet viert in 2023 haar 75ste verjaardag. Met het concert in de schouwburg van Meppel wordt dan ook een feestelijk jaar afgetrapt. Gedurende het gehele jaar wordt het jubileum verder gevierd door verschillende activiteiten, zowel voor de eigen leden als voor het publiek. De vereniging is bij vele gelegenheden aanwezig en na driekwart eeuw niet meer weg te denken uit de Rouveen-Staphorster samenleving.

Het is een jonge en enthousiaste muziekvereniging met ongeveer 70 leden, waarvan meer dan de helft jonger dan 18 jaar. Op 19 januari 1948 werd de vereniging opgericht door een groepje mannen in café Kruidhof te Rouveen. Omdat Prinses Margriet die dag haar 5de verjaardag mocht vieren, was het al snel duidelijk dat de muziekvereniging Prinses Margriet ging heten.

Het concert op 14 januari begint om 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open. Tickets en meer informatie via: www.schouwburgogterop.nl .

Nieuws

menu