Christelijk Mannenkoor Staphorst zingt volkslied van Rouveen tijdens Oranjeconcert

Bracht het mannenkoor vorig jaar het Staphorster volkslied tot leven, dit jaar zal de hymne van het tweelingdorp Rouveen ten gehore worden gebracht.

Bracht het mannenkoor vorig jaar het Staphorster volkslied tot leven, dit jaar zal de hymne van het tweelingdorp Rouveen ten gehore worden gebracht. Foto: Jaco Hoeve Fotografie

Het Christelijk Mannenkoor Staphorst verzorgt op Koningsdag het traditionele Oranjeconcert in De Levensbron. Het Rouveens volkslied staan dan centraal. Vorig jaar boog het koor zich over het mysterieuze Staphorster volkslied.
Lees meer over
De Staphorster

Het concert van het Christelijk Mannenkoor Staphorst is in samenwerking met de Oranjevereniging Rouveen. Deze muzikale avond staat onder leiding van Johan Bredewout, de dirigent van het mannenkoor. Binnen het programma is ook nu weer volop ruimte voor samenzang.

Het aandeel van het mannenkoor bestaat uit psalmen, gezangen en vaderlandse liederen. Ook is er een link naar 78 jaar bevrijding. Harm Hoeve begeleidt de koor- en samenzang op het orgel. De vleugel wordt bespeeld door Jorrit Woudt. Verder is er de muzikale medewerking van de trompettisten Arjan en Edith Post. De begeleidende musici verzorgen ook enkele malen een muzikaal intermezzo. Het mannenkoor en de musici staan garant voor een sprankelend, inhoudsvol programma; aantrekkelijk voor jong en oud.

Volkslied

Bracht het mannenkoor vorig jaar het Staphorster volkslied tot leven, dit jaar zal de hymne van het tweelingdorp Rouveen ten gehore worden gebracht. Het werd in 1972 geschreven door Jan Kruidhof, destijds theologiestudent en later predikant. Hij schreef het ter gelegenheid van de bruiloft van zijn zus Grietje en zwager Jan Lassche. De Rouveense musicus Harm Hoeve heeft de lokale hymne bewerkt voor mannenkoor en samenzang.

Het Oranjeconcert begint om 19.30 uur. De deuren van het kerkgebouw gaan open om 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 2,50 euro.