Column: De Wijkagenten | 'Door als politie, gemeente en inwoners de handen ineen te slaan maken we van deze jaarwisseling in Staphorst een mooi feest'

De jaarwisseling bleef rustig, maar op kerstavond ging het mis. Een 24-jarige Staphorster zit vast en mag zich melden voor de rechter. Foto: Archief Eelco Kuiken

Maarten Krook is wijkagent in de gemeente Staphorst en omgeving. Voor De Staphorster schrijft hij met enige regelmaat een column over het reilen en zeilen van de politie in Staphorst. Deze keer doet hij een oproep aan vrijwilligers die als steward een bijdrage willen leveren aan de komende jaarwisseling.
Lees meer over
De Staphorster

Als wijkagent heb ik groot respect voor de stewards. Ze doen mooi en belangrijk werk. Sinds hun inzet hebben zich tijdens de jaarwisseling geen noemenswaardige ordeproblemen voorgaan in de gemeente Staphorst! Dit kunnen we alleen waarborgen door nu en in de toekomst met voldoende stewards aanwezig te zijn.

Als wijkagent voel ik de druk die ontstaat door de tijd waarin we ons bevinden. Iedere inwoner van Nederland heeft op dit moment wel iets wat hem in meer of mindere mate raakt en waar hij of zij zorgen om heeft. En u - als inwoner van de gemeente Staphorst – heeft hier ook last van. Ik proef de onrust bij u, bijvoorbeeld in gesprekken die gaan over de stikstofplannen, de opvang van statushouders en de intocht van Sinterklaas. Ik bemerk dat het verleidelijk is om gevoelens van verdriet, onmacht en angst om te zetten in een bereidheid tot actie. En dat is misschien begrijpelijk, maar niet de manier om problemen op te lossen.

Natuurlijk hebben politie en gemeente een grote taak bij het in goede banen leiden van de jaarwisseling. Maar ik doe hierbij ook graag een beroep op u als inwoner van de gemeente Staphorst. Al jaren boeken we fantastisch resultaat met de inzet van stewards. Deze stewards zijn allemaal inwoners uit de gemeente Staphorst die aanwezig zijn tijdens de jaarwisseling en zorgen voor een veilig en ordelijk verloop van de jaarwisseling.

Bent u in staat om als steward een bijdrage te leveren aan de komende jaarwisseling, wilt u dit dan kenbaar maken bij Arend Harink (Rouveen) of Jan Kuijers (Staphorst) door een mail te sturen naar: stewards.staphorst.rouveen@gmail.com. De taak van steward wordt over het algemeen ervaren als een mooie bezigheid en zinvolle manier om het nieuwe jaar te beginnen.

Als steward draagt u bij aan de veiligheid van de jongeren en de ervaring leert dat dit door hen op prijs wordt gesteld. Door als politie, gemeente en inwoners de handen ineen te slaan maken we van deze jaarwisseling een mooi feest!

Nieuws

menu